Tvrtka Zigante tartufi

Otkriće najvećeg tartufa koji je tada ušao u knjigu Guinnessovu knjigu rekorda označilo je početak poslovnog uzleta tvrtke Zigante, danas vodećeg imena u svijetu hrvatskih tartufa.

down

Dugogodišnja tradicija

Gotovo četvrt stoljeća s tartufima

Sjedište tvrtke Zigante tartufi d.o.o., prvog imena u preradi i prodaji tarufa u Hrvatskoj, nalazi se u Plovaniji kod Buja i posjeduje predstavništva u mnogim europskim državama te u Australiji, Japanu i SAD-u.

Proizvode Zigante kupci danas mogu naći u svim bolje opremljenim trgovačkim lancima, enotekama, specijaliziranim trgovinama i trgovinama Zigante.

Zigante restoran

Tripadvisor: Travelers’ Choice 2020

Restoran Zigante

Raznovrsne mogućnosti primjene tartufa u kulinarstvu mogu se iskušati u poznatom restoranu Zigante u Livadama.

Zigante tartufi sajam

Dani Zigante tartufa

Sajam tartufa

Kao dio turističke gastro ponude u Livadama se svake godine organizira i sajam Dani Zigante tartufa.

Proizvodnja prva

Proizvodnja tvornice – Zigante

Proizvodnja od
šume do stola

Proizvodnja tvornice Zigante je potpuno automatizirana, a kompletna tehnološka oprema i znanje zaposlenika omogućuju dobivanje jedinstvenih proizvoda na bazi tartufa u kojima kupci mogu uživati tijekom cijele godine.

Tvornica Zigante opremljena je najsuvremenijim strojevima za proizvodnju i pakiranje proizvoda i potpuno je automatizirana.

Osim tartufa i proizvoda na bazi tartufa, tvrtka proizvodi i četiri vrste ekstra djevičanskoga maslinovog ulja od autohtonih istarskih sorti (Istarska bjelica, lecciono, frantoio, buža) te šest etiketa vrhunskog vina (Malvazija Istarska, Teran Riserva, Teran Gran Riserva, Couvee Frasco, Rose Castagna i pjenušac). Ukupno se proizvodi više od 50 različitih proizvoda s tartufima ili bez njih, u pet proizvodnih linija.