Zigante tartufi sajam

Pravo mjesto za sve tartufiste i one koji će to tek postati. U Livadama, najbogatijem izvoru istarskih tartufa, svake se godine održava međunarodna gurmanska izložba Dani Zigante tartufa

down
Zigante tartufi

Sajam tartufa svake godine

U čast istarskog
„dijamanta kuhinje”

Tartuf je oduvijek bio obožavan i tražen, a danas je toliko rijedak da za njega u Francuskoj održavaju mise. Svjesni smo vrijednosti svojeg prirodnog bogatstva pa u čast istarskog „dijamanta kuhinje“ svake godine organiziramo sajam tartufa.

Dani Zigante tartufa održavaju se u Livadama, u srcu doline rijeke Mirne i nadomak Motovunske šume proslavljene tartufima, a traju čak deset vikenda – svake subote i nedjelje od kraja rujna do početka studenoga. Sajam je idealna prilika za upoznavanje s istarskim tartufima, ali i mnogim drugim vrhunskim autohtonim proizvodima Istre.

Zigante tartufi - sajam

Što Vas očekuje?

Na Danima Zigante tartufa za vas se priprema:

  • Raznolika izložba bijelih i crnih svježih tartufa te preko 50 različitih proizvoda od tartufa Zigante. Mnoge od delicija s tartufima mogu se i kušati te kupiti na samoj izložbi.
  • Promocija autohtonih istarskih proizvoda poput pršuta, sira, maslinovih ulja, meda i rakija vrhunskih lokalnih proizvođača. Svi proizvodi ponuđeni su po promotivnim cijenama.
  • Bogata međunarodna izložba vina u kojoj sudjeluju brojni vinari iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Sva vrhunska vina mogu se degustirati i kupiti po promotivnim cijenama.
  • Nezaboravna potraga za tartufima u Motovunskoj šumi. Tijekom vožnje turističkim vlakićem „stazom tartufa“ vodič goste upoznaje s tartufarstvom u Istri. Po dolasku u šumu, gosti uživaju u nezaboravnom iskustvu traženja tartufa uz licenciranog tartufara i njegove pse tragače.
  • Uzbudljiv kulinarski show u kojem mnogi domaći i strani vrhunski chefovi pripremaju omiljene specijalitete s tartufima koji se mogu i degustirati.