Crni svježi tartufi – Tuber Aestivum

Ovog proizvoda trenutno nema na skladištu te je nedostupan

Opis proizvoda

Sezona: od svibnja do listopada
Tuber Aestivum, poznat i kao ljetni tartuf, povezuje se s korijenjem raznih stabala: hrasta, bukve, topole, lijeske, bora i lipe. Izvana je tamna, s izrazitom piramidalnom korom.

Ljetni tartuf je prvoklasni gurmanski proizvod koji je pristupačniji od tartufa Tuber Melanosporum. Blažeg je okusa i nudi široku paletu kulinarskih mogućnosti. Savršeno nadopunjuje mesna i riblja jela, tjesteninu, sezonske proizvode i salate.

Prosječna nutritivna vrijednost 100g
Energija:
Masti: g
Od toga zasićene masne kiseline: g
Ugljikohidrati: g
Od toga šećer: g
Bjelančevine: g
Sol: g

Tartuf treba očistiti samo nekoliko minuta prije upotrebe tako što ćete ga isprati pod hladnom vodom i malom četkom. Budući da je tartuf prilično nježan, ne želite izgubiti njegove dragocjene komade, pa ga očistite.

Kako biste izvukli maksimum, poslužite ih što jednostavnije — ne kuhane, već naribane ili sitno nasjeckane u toplo jelo kako bi njihova aroma zaista došla do izražaja. Odlični su uz tjesteninu, rižu, jaja, jela od sirovog mesa i jela od ribe. Da biste u potpunosti doživjeli okus tartufa, treba ga pojesti što prije (u roku od nekoliko dana).

Svaki tartuf zamotajte u papir bez prethodnog čišćenja. Mijenjajte papir svaki dan. Čuvajte u hladnjaku (+ 2 °C / + 4 °C) u posudi koja mora biti otvorena kako bi tartufi mogli “disati”. Aroma koja se oslobađa tijekom zrenja obično se apsorbira u mlijeko, maslac, sir i jaja pohranjena u blizini tartufa.

Svaki dan koji tartuf provede izvan zemlje izgubi dio svoje težine. Budući da su tartufi prirodni proizvod, to je sasvim normalan proces njihovog prirodnog razvoja.

Naslov

ŠTO ŽELITE PROBATI DANAS?

search icon

ZAČINI S TARTUFIMA

search icon

POKLON PAKETI

search icon

MASLINOVA ULJA I ULJA S TARTUFIMA

search icon

SIR I SALAMA S TARTUFIMA

search icon

GRICKALICE I PRILOZI S TARTUFIMA

search icon

SLATKIŠI S TARTUFIMA

search icon

KONZERVIRANI TARTUFI

search icon

PAŠTA & PAŠTA

search icon

UMACI S TARTUFIMA

search icon

LIOFILIZIRANI TARTUFI

search icon

KNJIGE I DODATCI

Go to Top