Kozice u tempuri sa začinom crnog tartufa i čipsom s tartufima

Kozice u tempuri sa začinom crnog tartufa i čipsom s tartufima

 srednje zahtjevno    25 min    4 osobe

Priprema:

Priprema tempure: Glatko brašno, gustin i malo soli miješati u posudi uz dodavanje hladne vode dok se sastojci ne sjedine. Repove kozica umakati u tempuru i pržiti u vrućem dubokom ulju, tri minute na 180 °C (356 F).
Holandez umak: Pripremiti dvije posude. U donju staviti vodu, lagano ju zagrijati na kuhalu, poklopiti drugom posudom, ubaciti dva žumanjka, sol, nekoliko kapi limuna i kuhati na pari miješajući da se sastojci sjedine. Lagano dodavati rastopljeni maslac, nastaviti miješati dok se umak ne počne zgušnjavati. Pržene kozice servirati s holandez umakom, čipsom i začinom od crnog tartufa.

4 osobe

Sastojci:
50 g Glatko brašno
50 g Gustin
po želji Sol
250 ml Voda
12 Repovi kozica
2 Žumanjak jajeta
po želji Limunov sok
60 g Otopljeni maslac
50 g Čips s tartufima
50 g Začin u prahu s liofiliziranim crnim ljetnim tartufom
po želji Papar